HEMA launches in-house studio built on StyleShoots technology

 
hema-2.png
 
 

International retailer HEMA opened their brand new in-house photo studio facility in Amsterdam on April 4, 2019. With over 750 stores in nine countries, HEMA has a high demand for engaging content both online, in-store and print.

HEMA has chosen to equip their facility with the complete range of machines from StyleShoots. The company’s industry leading studio automation equipment offers HEMA staff unparalleled ease of use, speed and consistent high quality of video and photo output.

The shift from outsourced to in-sourced content production will save HEMA resources, giving a return of investment of just a few months. It also allows HEMA’s marketing to be more agile, moving from idea to web in a few hours. The first content – produced with StyleShoots’ Live machine – will already be released within the first week of studio operation.

Read HEMA’s full press release below the gallery (in Dutch):

 
 
 

HEMA opent HEMA STUDIO voor in-house contentcreatie

Amsterdam, 5 april 2019. HEMA gaat vanaf heden content in-house produceren in de HEMA STUDIO. Deze studio in het support office is voorzien van de meest geavanceerde beeldapparatuur. De beelden zijn een verrijking voor de producten op hema.nl. Door met eigen stylisten en fotografen te werken, wordt het kenmerkende HEMA beeld in stand gehouden. Daarnaast wordt er voor mode zoveel mogelijk met modellen van het eigen modellenbureau hemasupermodel.nl gewerkt. 

Tjeerd Jegen, CEO HEMA: ‘In onze ambitie om een wereldwijd merk te worden is de opening van de HEMA-studio een logische vervolgstap. Al onze producten worden door onszelf met liefde ontworpen en nu worden dus ook de beelden van deze prachtige producten door onszelf gecreëerd.'

 HEMA heeft voor diverse kanalen beelden nodig van paasei tot dekbedovertrek, van agenda tot bh. Manager Content Janneke Kragt: ‘Ik ben heel blij dat we met de HEMA STUDIO van start gaan. We zullen in deze studio omni-channel beelden maken die in alle kanalen gebruikt kunnen worden. Dit kan met onze eigen studio nu nog sneller en efficiënter. Tegelijkertijd zijn we ons eigen modellenbureau hemasupermodel.nl gestart zodat we een mooi divers aanbod aan HEMA modellen hebben.’ 

Doordat de studio in het HEMA support office zit, zijn de samples dichterbij en kan er sneller een beeld geschoten worden. De in-house beeldbewerkers hebben minder uren nodig om de ‘vrijstaand” geschoten beelden te bewerken omdat er gewerkt wordt met de meest geavanceerde beeldapparatuur. Door het proces van deze packshotfotografie te versnellen is er meer tijd voor campagnematige fotografie. 

Online modebeelden
Door gebruik te maken van de nieuwe beeldapparatuur wordt er voor de webshop, naast packshots, per mode-item een modelbeeld toegevoegd. Op deze manier krijgt de klant een betere indruk van het mode-item en de pasvorm hiervan. Na de replatforming van hema.nl is dit wederom een verbetering van hema.nl

Over HEMA
Sinds 1926 maakt HEMA het dagelijkse leven van haar klanten beter, leuker en makkelijker. De producten en diensten van HEMA kenmerken zich door goede kwaliteit, een goed ontwerp voor een scherpe prijs. HEMA heeft 32.000 eigen producten en diensten, meer dan 750 winkels in 10 landen, 2 continenten en ruim 19.000 medewerkers.

 
 
Anders Jorgensenpress